1* Opleiding

Altijd al willen leren duiken? Dat kan bij Anthias!

Omdat we een vereniging zijn, hebben we een aantal voordelen ten opzichte van (commerciële) duikscholen. Anthias biedt duikopleidingen aan volgens de NOB/CMAS richtlijnen. Hierdoor ben je gewaarborgd van een degelijke duikopleiding volgens de laatste internationale standaarden.
Onder supervisie van het hoofd duikopleiding word je door onze groep instructeurs opgeleid. Naast algemene opleidingen, bieden we ook specialisaties aan.

Proefduik

Wil je eerst eens ervaren hoe het is om te duiken? Dan bieden wij de mogelijkheid om een gratis proefduik te maken!
Klik hier voor meer informatie over de proefduik.

 

De opleidingsstructuur

De NOB/CMAS duikopleidingsstructuur bestaat uit een aantal stappen.
1. Je begint bij de opleiding tot beginnend duiker; dit noemen we de 1 sters  (1*) = Open Water Diver (OW)
2. Vervolgens kun je door gaan naar de gevorderde opleiding tot 2 sters (2*) = Advanced Open Water Diver (AOW)
3. De ervaren duiker kan bij gebleken geschiktheid in overleg met het hoofd opleiding een traject volgen tot 3 sters ( 3*) = Divemaster (DM). Een 3* kan als assistent fungeren van de instructeurs waarbij hij/zij duikers in opleiding kan begeleiden en met hen kan oefenen van de door een instructeur aangeleerde vaardigheid.
4. Een 3* kan bij een x-aantal duiken en een x-aantal verworden vaardigheden in “NOB-specialties” zijn 3* om laten zetten in een 4 sters (4*) = Master Scuba Diver ( MSD)

Hoewel bij veel organisaties dezelfde termen in nivo’s (OW/AOW/ DM/ MSD) worden aangehouden, zit er een groot verschil in kwalitatieve vaardigheden en eisen! Laat je daarom vooraf goed door ons informeren! Een tropische duik in kristalhelder water van 25 graden is echt anders dan duiken in de Nederlandse en/of Europese wateren!
Duiken is een geweldig leuke maar ook uiterst serieuze vorm van sport;  Gun jezelf daarom een gedegen duikopleiding!

Opleiding tot 1* duiker:

De opleiding tot 1* duiker bestaat uit drie onderdelen:

1) De theorie: Voorafgaand aan de zwembadtrainingen geven we theorielessen. Hiervoor dien je eigen lesmaterialen aan te schaffen. Wij kunnen dat voor je regelen.  in de regel zijn de theorie lessen om de 2 weken; De ene week de 1* en de andere week de 2*( indien van toepassing). Samen met de instructeurs wordt het individueel opleidingsplan opgesteld.
2) De praktijk binnen: De praktische duikopleiding begint in het zwembad “De Joffer” te Voerendaal. Daar leren we je de basis van het duiken, zodat je je onderwater thuisvoelt voordat je het buitenwater in gaat.  Dit binnenwater gedeelte is elke woensdagavond tijdens het binnenseizoen (Oktober – April) .
3) De praktijk buiten: Vanaf April starten we met het laatste onderdeel: het buitenwater duiken! Na het afronden van de 1* opleiding mag je internationaal duiken tot een diepte van maximaal 20 meter.Anthias 2017d

Duikuitrusting

Gedurende de duikopleiding stellen we je tegen een redelijke vergoeding een “duikset” ter beschikking. Deze duikset bestaat uit:

Een “trimvest”
Een ademautomatenset (“1e en 2e trap”)
Een duikfles
Een manometer voor luchtvoorraad en diepte

duikset

Voor specifieke situaties tijdens de 1* duikopleiding hebben we ook de beschikking over 2 duikcomputers en 2 kompassen
Je dient dus zelf te zorgen voor je “basis”uitrusting die bestaat uit:

Een duikbril (masker)
Een snorkel
Duikvinnen
Een duikpak (met handschoenen en schoenen en eventueel een overpak voor buitenwater)
Loodgordel

Voor meer informatie kun je terecht bij ons verenigingslid en instructeur  Richard Vaessen van Anthias Divecenter in Voerendaal (SubLub Limburg)

Reanimatie Cursus en Medische Keuring

Jaarlijks is er een reanimatie cursus, die wordt gegeven door professionals. Deze cursus is voor zowel nieuwe als bestaande leden verplichte kost. Door deze cursus leer je (of voor de bestaande leden: verfrist je kennis over) wat je moet doen bij een hartstilstand; zowel tijdens het duiken als in het dagelijks leven.

Voordat je in het buitenwater mag duiken, moet je eerst een medische sportkeuring ondergaan. Deze kun je op meedere locaties in Zuid Limburg ondergaan.

Zowel de reanimatie cursus en de medische keuring zorgen voor een extra laag veiligheid tijdens het duiken.

IMG_20150204_110805

De kosten

Aangezien we een vereniging zijn, zijn de kosten voor de duikopleiding bescheiden; we hoeven immers geen winst te maken. Naast de maandelijkse contributie van de vereniging (€16,-), betaal je eenmalig een bedrag van €125,-. Dit bedrag gebruiken we om de volgende kosten te dekken:

De contributie, van de resterende maanden van het lopende jaar, bij de NOB
Cursusboek 1* duiker
Een reanimatiecursus
Brevettenkaart 1*
Brevet 

en een deel van het onderhoud van de automaten, duikcomputer en duikfles

De voordelen

Het volgen van je duikopleiding bij ons heeft dus een aantal voordelen ten opzichte van een duikschool:

Met wat ervaring betreft staat je 1* brevet gelijk aan het Open Water Diver brevet van PADI.

Wij hoeven geen winst te maken, dus de kosten zijn een heel stuk lager.

Tijdens je 1* opleiding krijg je het duikmateriaal (persluchtapperatuur zijnde fles, ademautomaat, trimvest en dieptemeter) in bruikleen.

De gezelligheid van onze vereniging!

 

Interesse?

Of wil je meer informatie? Vul dan hieronder je gegevens in en dan nemen we contact met je op!
Je kan je natuurlijk ook eerst opgeven voor een proefduik!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)